🔸 دفاع مقدس مظهرحکمرانی مردمی
یکی از چالشهای بزرگی که همان اول انقلاب به سراغ کشور آمد، همین جنگ تحمیلی هشت ساله بود جنگی را بر این کشور تحمیل کردند هر نظامی باشد با
نا آمادگیهایی که در اول انقلاب به طور طبیعی هست، در یک چنین چالشی شکست میخورد؛ اما کشور عزیز ما، نظام مقدس جمهوری اسلامی شکست نخورد؛ پیروز شد.
جنگ به وسیلهی مردم اداره شد هم نیروهای گوناگون، متکی به مردم بودند؛ به ایمان مردم، به عشق مردم، به صفای مردم. از خط مقدم تا همهی صفوف عملیاتی، تا پشت جبهه و پشتیبانی، مردم با صفا و صداقتی مثال زدنی و فراموشنشدنی، برای فداکاری آمادگی داشتند. چقدر خوب است که آن حوادث ممتاز و برجسته و زیبا بازخوانی شود.
دفاع مقدس مظهر حماسه، معنویت و دینداری، آرمانخواهی، ایثار و از خودگذشتگی، ایستادگی و پایداری و مقاومت، تدبیر و حکمت است که قطعا توجه بدان برای مسئولین و مردم در استمرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ضروری است.
طبق فرموده مقام معظم رهبری (مدظله العالی) ما در جنگ، بسیار جانهای عزیز را از دست دادیم و خسارتهای مادّی و معنوی زیادی هم تحمل کردیم؛ اما چیزی در دل این ملت جوشید که برکات و ارزشش برای امروز و فردای این ملت، از همه چیز بالاتر است و آن، احساس اتّکاء به نفس، احساس عزّت، احساس استقلال، احساس خودباوری ملی عظیم و احساس اعتقاد به این بود که اگر یک ملت حول محور ایمان به خدا و عمل صالح جمع شوند، معجزات نشدنی یکی پس از دیگری رخ خواهد داد.
همچنان که مردم قبل از انقلاب اثرگذار بودند و بعد هم در جریانات تداوم انقلاب هر جا که حضور پیدا کردند مشکلات را حل نمودند الآن نیز میبایست راه حل نجات کشور را در دستان مردم جستجو نمود همچنین در عرصههای مختلف میتوان با بهرهگیری از ظرفیت مردم مشکلات و آسیبها را برطرف کرد.
🔸 نیاز انقلاب به حضور مردم
مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سخنرانی خود در دیدار مردم قم فرمودند: «مردم را در تصمیمسازیهای دستگاههای مسئول کشور شریک کنید و برای آن که از ظرفیتهای مردمی هم در عمل چگونه بایستی استفاده کرد، سـاز و کار درست کنند که مردم را در اقدام هم شریک کنند»
این یعنی باز هم انقلاب نیاز دارد به حضور مردم؛ انقلاب نیاز دارد به اینکه مردم دوباره برای حل مشکلات در صحنه حضور پیدا کنند.
انقلاب نیاز دارد به اینکه شما باز هم دست به دست هم دهید و پاسدار خون شهدا باشید اینها همه بستگی دارد به اینکه ارادهی مردم به این سمت حرکت کند.
وقتی مردم مسئولیت خودشان را برای اداره امور و حل مشکلات بر عهده نگیرند آن وقت دولت مجبور است به تنهایی آنها را حل کند که طبیعتاً امر بسیار مشکلی است.
هر چقدر هم که مدیران دولتی کارآزموده و قوی باشند و تخصص داشته باشند باز هم نمیتوانند همهی مشکلات را حل کنند همانطور که در طول این چندین سال پس از انقلاب دیدید که بعضاً هم که مدیران خوبی سر کار آمدهاند اما نتوانستهاند که برخی مشکلات را حل کنند.
🔸 جریانسازی حضور مردم
این اشتباه است که تصور کنیم همهی کارها را دولت باید انجام دهد و مردم نظارهگر باشند.
اینکه مشارکت مردم در تداوم انقلاب را محدود کنیم فقط به انتخابات و بعد هم بگوییم بروید کنار تا ما مشکلات را حل کنیم غلط اســت.
حضرت امام خمینی (ره) در پاسخ به سؤال یکی از وزرای دولت زمان جنگ فرمود: «بخش صنعت، کشاورزی، تجارت و مسکن، به مردم سپرده شود. کار مردم را به دست دولت ندهید»
مردم باید گروهی وارد بخشهای مختلف شوند و به اندازهی توان خود جریانساز باشند و حرکت ایجاد کنند و مشکلات را به کمک یکدیگر حل کنند همانطور که از اول انقلاب پای کار بودند و در صحنههای مختلف حضور پررنگی داـتند.
✍️عادل احمدیزاده
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.