امیرحسین حیدری فرشتهخو
🔸 هدایت نقدینگی به سوی تولید
یکی از راهکارهای مهم کاهش تورم و افزایش تولید، کنترل نقدینگی است، نقدینگی به جای حضور در بازارهای ارز، طلا، مسکن و مستغلات باید در تولید حضور داشته باشد که یک مورد از مهمترین این راهکارها تزریق نقدینگی به تولید از طریق بازار سرمایه است به طوری که تولید کننده مستقیماً سهام خود را به خریدار بفروشد، یا به شکلی که خریدار سهام را پیش از شروع تولید خریداری نماید که این امر مشوقی برای تولید باشد. یک مورد دیگر هم در این مسئله قراردادهای سلف نفتی است، به این شکل که دولت به جای پیشفروش محصولات و مواد خام به خارج از کشور، به ویژه در زمانی که بنا به دلایل سیاسی و اقتصادی قیمت پیشفروش مواد خام پایین است، با انتشار اوراق سلف، محصولات را مستقیماً به مردم پیشفروش میکند و در زمان سررسید به وکالت از طرف صاحبان اوراق محصولات را در بازار جهانی نقداً به فروش میرساند و از این راه با صاحبان اوراق تسویه میکند؛ که این امر هم سبب کنترل نقدینگی می شود هم باعث افزایش تولیدات نفتی میشود.
افزایش میل به سرمایهگذاری و فعالیتهای دانش بنیان موضوعی است که میتواند با حمایتهای دولت و ارائه تسهیلات انجام بگیرد. در مسئله سرمایهگذاری یکی از راهها، حضور سرمایهگذارهای خارجی در کشور است که این امر با برقراری ارتباطهای اقتصادی و سودآور با دولتهای همسایه در حال انجام است.
🔹 مشارکت مردم در تولید برای جهش تولید
نظام اقتصاد اسلامی مطلوب نظامی است که در آن آزادی فعالیتهای اقتصادی و تولیدی برای افراد هست و دولتسالاری اقتصادی نیست. ما نباید به شکل کشورهای سوسیالیستی عمل کنیم که دولتمان کارفرمای بزرگ اقتصاد شود و مردممان کارگر. حضور و مشارکت مردم در تولید عامل مهمی برای رونق تولید و جهش تولید است، اما حضور موثر و تاثیر گذار به شکلی که مردم در مسائل کلان اقتصادی تصمیم گیرنده باشند نه صرف کارگر. (دولت نباید کارفرمای بزرگ اقتصاد شود!)
و برای این مسئله باید اقتصاد را مردمی کنیم و اقتصاد را به دست مردم بسپاریم. حتماً اقتصاد کشور به سمت خصوصیسازی حرکت کند و اداره آن به دست مردم باشد؛ یعنی باید اقتصاد و خودرو و تولید فولاد را به مردم بسپاریم و حاکمیت در قانون اساسی ما باید به امنیت، آموزش و بهداشت بپردازد. اینها جزو مواردی هستند که دولت باید برایشان هزینه کند. وقتی اقتصاد در اختیار مردم باشد؛ دیگر دولت نقدینگی خود را در تولید خودرو و گندم تزریق نخواهد کرد که همگی تورمزا خواهند بود. بزرگترین مشکل کشور، عدم تحویل اقتصاد به مردم است. از ۴۳ سال پیش تا به امروز، بحث خصوصیسازی و واگذاری شرکتها و کارگاههای اقتصادی، صنعتی و کشاورزی به مردم مورد بحث قرار گرفته است. مهمترین موضوعی که در برنامه هفتم به آن اشاره شده، خصوصیسازی و واگذاری این شرکتها و کارگاهها به مردم است. این نوع واگذاری در صورت برآورده شدن، میتواند باعث بهبود و سروسامانی بانکها و اقتصاد کشور شود.
📈 موانع جهش تولید
امروزه وجود مشکلات و موانع تولید باعث شده است که ما از رونق و جهش تولید جا بمانیم. تعدادی از این موانع به شرح زیر است؛ واردات بیرویّه و بیمورد، قاچاق کالا، مقرّرات زائد و غیر لازم و دستوپاگیر، کمک نکردن بانکها و نظام بانکی به تولید، وجود انحصار در برخی صنایع، عدم توجه به شرکتهای دانشبنیان.
یک مورد مهم دیگر هم که مانع افزایش تولید و رونق اقتصادی است خام فروشی نفت است، نفتی که گاهاً فروش خام آن روزانه تا 3 میلیون بشکه در روز میرسد اما به جای تولیدهای صنعتی و کاربردی که میتواند بسیاری از نیاز های کشور را برطرف کند، اقتصاد را پویا کند، تورم را ازبین ببرد، ارزش پول ملی را به این سبب افزایش دهد، وابستگیمان را به دلار کاهش دهد، ارز آوری کند، خام فروشی میشود و تولیدات صنعتی را که خودمان میتوانیم تولید کنیم وارد میکنیم.
بالا بودن هزینههای تولید و کمبود حمایتهای همه جانبه دولت از تولیدکنندگان و علیالخصوص واردات کالاهایی که مشابه آنها در داخل تولید میشود با کمترین حق گمرکی از عوامل دیگری است که باعث کاهش تولید میشود.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.